This website works best with JavaScript enabled

.

........................................................... Tηλ.: 210 9952750

Για την επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα απαιτείται κατάλληλη εκπαίδευση και επαρκής εμπειρία. Ωστόσο καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία παίζουν οι προσωπικές και κοινωνικές ικανότητες του ατόμου. Είναι απαραίτητο να αναγνωριστούν και να καλλιεργηθούν τόσο από τον ίδιο τον εργαζόμενο όσο και από την επιχείρηση.

Είναι σημαντικό να δούμε μερικά από τα συχνότερα και σημαντικότερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των επιτυχημένων επαγγελματιών που θα μας βοηθήσουν διαχρονικά στην επίτευξη των στόχων μας:

1.Αυτογνωσία

 Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου και τις επιπτώσεις αυτών. Αξιολογώ τα δυνατά μου σημεία και τα όρια μου. Θα ξέρουμε τι να κάνουμε μόνο αν συνειδητοποιήσουμε  τί είναι αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα.

2.Αυτοπεποίθηση

 Η σιγουριά κάποιου για τις ικανότητες του και για τις γνώσεις του, χρειάζεται εξάσκηση για να αποκτηθεί και πρέπει να θεμελιώνεται σε σταθερές βάσεις. Είναι απαραίτητη παράμετρος για την διακεκριμένη επίδοση απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Αν δεν διαθέτουμε αυτοπεποίθηση, μπορεί να ενεργούμε με τέτοιους τρόπους που κάνουν σίγουρη την αποτυχία μας.

3.Αυτοέλεγχος

 Με τον χειρισμό τόσο των συναισθημάτων όσο και των γεγονότων που μας αποσπούν από το στόχο μας εξοικονομούμε πολύτιμο χρόνο και κόπο. Με τον αυτοέλεγχο διατηρούμε την ψυχραιμία μας, σκεφτόμαστε καθαρά και μένουμε εστιασμένοι στο στόχο μας σε συνθήκες πίεσης.

4.Αξιοπιστία

 Με τη διατήρηση της τιμιότητας και της ακεραιότητας η επιτυχία ενός ανθρώπου θα έχει διάρκεια. Οι αρετές αυτές πρέπει να είναι τόσο καλά εδραιωμένες ακόμη και όταν είναι αδύνατον κάποιος να ελέγξει τη συμπεριφορά μας. Με αυτή την αρετή συνδυάζεται και η υπευθυνότητα και η ανάληψη ευθύνης. Έτσι δημιουργείται ένα κλίμα εμπιστοσύνης που διευκολύνει οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας.

5.Προσαρμοστικότητα και Καινοτομία

 Το να αισθάνεται κανείς άνετα και να είναι ανοικτός σε καινούργιες καταστάσεις είναι καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξή του στον επιχειρηματικό κόσμο. Μπορεί να παραμείνει ήρεμος μπροστά στο απροσδόκητο και άνετος μπροστά στην αμφιβολία. Χρειάζεται καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης, της διαχείρισης άγχους και της θετικής σκέψης.

6.Θετικά Συναισθήματα / Θετικές Σκέψεις

 Χρειάζεται να καλλιεργηθεί αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του απαιτητικού επιχειρηματικού  κόσμου για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα ισορροπημένοι. Έχει διαπιστωθεί πως αυτή η θετική αντιμετώπιση της ζωής διευρύνει την αντίληψη και την προσοχή μας και ενισχύει την αισιοδοξία μας. Με τον τρόπο αυτό επιλύουμε πιο αποτελεσματικά τα αναπόφευκτα εμπόδια της καθημερινότητας.

7.Ενσυναίσθηση

 Η επίγνωση των συναισθημάτων, των αναγκών και των ανησυχιών των άλλων (προϊστάμενους, υφιστάμενους, συναδέλφους) οδηγεί σε μια αρμονική και ταυτόχρονα αποδοτική συνεργασία. Το να μάθω να ακούω τον συνομιλητή μου και να σέβομαι τη διαφορετικότητα με μετατρέπει σε έναν εργαζόμενο αλλά και σε έναν γονιό, σύζυγο κτλ που μπορεί να ανταπεξέλθει και στις πιο δύσκολες καταστάσεις μέσα από την συνεργασία.

8.Στόχος/ Όραμα

Για να μπορέσει κανείς να θέσει και να υλοποιήσει τους στόχους του πρέπει να διαθέτει όλα τα παραπάνω. Πρέπει να γνωρίζει και να εξελίσσει τις δυνατότητές του και ταυτόχρονα να εντοπίσει και να διορθώσει τα αδύναμα σημεία του. Το όραμα βοηθά τους ανθρώπους στην πορεία προς την επιτυχία, γιατί για να βαδίσεις προς κάποια κατεύθυνση χρειάζεται πρώτα να γνωρίζεις ποια είναι αυτή.

 

 

   
 
         

 

 

Γρήγορη Επικοινωνία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Κέας 6, Ηλιούπολη  ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ
(50 μέτρα από την στάση μετρό Αγ.Δημήτριος)
Τηλ: 210 9952750
Kιν: 6986561032  | 6947424481

info@hr.psychology-today.gr

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440